Om oss

Tänk vad tiden går när man har roligt, i år har vi varit ute och roat oss själva och en fantastisk publik i 28 år. Ändå är vi fortfarande i allra bästa spelform och utseendemässigt ligger vi på en internationellt inte helt oäven nivå.

Men hur började det egentligen?

Det fanns en himmelsblå duett, en kontrabas och en idé om att vara gatumusikanter. Det här var 1989 och fem gymnasiekamrater från Östersund bildade Lars Vegas Trio, Världens största trio. 1989 var, för er som inte var födda då, året då Fredrik Belfrage slutade med programmet Go’morron Sverige, Ingen kan älska som vi gick på bio och den mest populära artisten var Anki Bagger.

Under devisen hårt, högt, hastigt och hela tiden gav dom sig ut för att underhålla på gator och torg. Eftersom gatumusiksäsongen är något årstidsbegränsad i Östersund tvingades trion inomhus. Och på den vägen är det.

Mellan åren 1990 och 1994 gjorde Lars Vegas trio över 500 spelningar. I början något blygsamt med 7 personer i publiken i Strömstad, som blev en lägstanotering till lite mera storslaget med 25 000 personer i Kungsträdgården. Lars Vegas Trio gjorde sig kända som ett av Sveriges bästa liveband. 1994 tog Trion en välförkänt paus under cirka 8 år.

2009 firade Trion 20 år, och framträdde bland annat i Allsång på Skansen, hade ett succéartad gästsspel på Hamburgerbörs i Stockholm samt följde med Christer Fuglesang upp i rymden. I alla fall i hans iPod! För övrigt så är vi alla stora fans av Christer Fuglesang.

Medlemmar är:

Lars Vegas
Elvis Koskinen
Martin Bianco
Lars Angeles
Frigge Friggelito

19 tankar kring ”Om oss

 1. Mats Bäckström (Bullen)

  Underbart att see att LVT fortfarande är aktiva.
  Kikade in i min Spotify efter julmusik och fann till min glädje Lars Christmas skivan,
  underbart eftersom den inte finns att fa tag pa i Tyskland.
  Känns nästan som det var igar alla traskade omkring pa Rockhuset (bredvid I5).

  Trivsam juletid pa er alla.
  Mats

  Svara
 2. Kristina Hansson

  Till nästa år önskar jag att LVT kommer till Göteborg. Lorsensbergsteatern vore ett lämpligt forum!! Jag lovar att det blir utsålt! Skall kontakta Kulturtuben i ärendet! God Jul!

  Svara
   1. vegaswebb Inläggsförfattare

    Hej! Enda problemet med Göteborg är att det är så långt från Jämtland. Annars älskar vi Göteborg och vill gärna komma dit igen. Senast vi var där var det på Bingolotto och det var lite onödigt för det gick ju bara ut i TV och vi hann knappt se Feskekörka! Vi jobbar på Götet Tobias, kanske ses vi framöver, det får utvisning framtyda eller hur man säger! /Vebmaster´n

    Svara
  1. vegaswebb Inläggsförfattare

   Låter som en toppenidé, men just nu så saknar vi mest skyltar typ ”Viva Vegas”, ”Love Lars for ever” osv på våra spelningar. Vi vill ha lite mer melodifestivalstämning överhuvudtaget, som han Ravelliz, alltså inte målvakten utan dom andra. Med skyltar alltså. /LVT

   Svara
 3. Jocke Modh

  Tyvärr har jag inte koll på vilka mer som var på spelningen i Strömstad men visst börjar det bli läge för en reunion? Samma band och samma publik.
  Jag var den som först bar fram en stol och satte mig i mitten framför scenen.
  Djupt imponerad över hur ni kunde ge allt och göra en grym spelning under de förutsättningarna, men visst var vi 12 i publiken när ni var färdiga?

  Svara
 4. Jessica

  Åh jag råkade stöta på er av en slump ute på webben. Jag minns er som mest på härliga 90-talet när jag var barn. Det som var det bästa är att ni kommer från min hemstad Östersund. Kul att ni spelar fortfarande 🙂

  Svara
 5. Camilla

  Jag önskar mig i julklapp att ni kommer till Skåne. 🙂

  Lars Christmas spelas konstant under julen och jag har spelat den vid varje julgranspåklädning sedan skivan kom ut. 🙂

  Svara
 6. Göran Nilsson

  Lars Vegas betydelse för att bygga världens mest berömda Lilla Julbock i Gävle.

  Ni borde veta detta. Lars Vegas betyder allt för byggandet av den Lilla Julbocken i Gävle! I år är det ju extra intressant då den fått ta den stora bockens plats.

  Lilla Julbocken byggs av gymnasieeleverna i Naturvetenskapliga Föreningen på Vasaskolan i Gävle under helgen första advent. Traditionen har knappt 50 år på nacken. Man startar byggandet efter skolans slut på fredag eftermiddag och jobbar nonstop tills bocken bärs genom staden till dess plats på ett litet torg nedanför stora bocken på söndag eftermiddag. Vad har Lars Vegas med detta att göra? Vad snurrar nonstop under bockbyggandet sedan cirka 10-15 år tillbaka? Jo naturligtvis ”Lars Christmas”! Det finns inte en bockbyggare på Vasaskolan som inte kan alla texter utantill!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.